The Drugstore Cure for krakkede hjørner af munden

Der er ikke noget mere irriterende end tørre, revnede hjørner af munden. For nylig har jeg haft en fejl med dette problem, og det havde mig overbefugtende mine læber til det punkt, hvor det blev en besættelse. Disse krakkede hjørner gav mig øjeblikkeligt selvbevidsthed, når jeg talte ansigt til ansigt med andre mennesker, men sandheden er, at det følgelig føltes værre end det så ud. Men tørre, knækkede hjørner af læberne, kaldet vinklet cheilitis, er en almindelig tilstand, især i årets tider, når vejret ændrer sig.

Bare for at være sikker på, at jeg ikke gjorde mere skade ved at slamme på balsamer, cremer og kapstick for at få det til at gå væk, nåede jeg ud til erfarne hudlæger til at give mig nedslaget på, hvordan man kunne slippe af med dette irriterende problem. “Sprukne hjørner af munden er oftest forårsaget af tørt vejr eller overdreven spyt i form af kvældning eller lip licking. Nogle gange kan det være relateret til medicinske tilstande som eksem eller allergisk kontaktdermatitis, som kan komme fra en reaktion til læbepomade, for eksempel “, siger Rochester, NY dermatolog Lesley Loss, MD. “Faktisk kan læbebalsamer eller Chapstick forværre forværringen af ​​tilstanden.”

Hvis jeg nægter at tro, jeg er en kronisk driller, valgte jeg at krite det op til vejret. Det var fornuftigt, fordi huden på mit ansigt ser ud til at freak ud, når vejret virker skizofrenisk, hvorfor vil ikke huden på min mund følge med? Selvom jeg er tilbøjelig til overdreven lip slikker, da jeg almindeligvis slikker min læbestift hele dagen, så kan det også være synderen.

Charlotte, NC dermatolog Gilly Munavalli, MD rådede mig til straks at slå pause knappen på overbehandling af mine læber: “Hvis du har tørre, knuste hjørner af munden, skal målet være at minimere denne irritation og hjælpe huden genoprette sin naturlige barriere. Tilføjelse af hudplejeprodukter til dette område kan kun intensivere problemet, så jeg vil sige, at dette er en dårlig idé. “

Så hvad er den rigtige ting at gøre, når du har at gøre med vinklet cheilitis? Begge derm er enige om, at det bedste handlingsforløb er at anvende nogle gode gammeldags petroleumgel eller lanolin. “Regelmæssig anvendelse af vaselin kan hjælpe,” siger Dr. Munavalli. “De vigtigste ting at overveje ville være at undgå produkter med duft eller farvestoffer (som kan være irriterende), og at prøve noget meget simpelt som Vaniply Salve eller Aquaphor. Du vil beskytte huden mod den onde cirkel med overskydende fugt, hudtørring, mere fugt og så videre. “

“For at forhindre revne hjørner forekommer i første omgang, er almindelig vaseline ved sengetid min go-to,” sagde Dr. Loss. Gode ​​råd, da det straks blev min go-to-night ritual også, og om få dage var min mund tilbage til normal. Heldigvis. Jeg kunne sige farvel til knækkede hjørner og er ikke længere en slave til læbeprodukter

Facebook Twitter Google Plus Pinterest

Leave A Reply